מגזין:

תמ"א 38 ברעננה

העיר רעננה הוקמה כמושבה חקלאית בשם "רענניה" כבר בשנת 1922.  עם זאת, סלילת הדרך להכרזתה כעיר בישראל ערכה 60 שנים ורק בשנת 1982 הפכה רעננה לעיר רשמית בישראל.

מייסדי העיר כמו גם מרבית תושביה בתחילת דרכה היא אמריקאים, דוברי אנגלית. הקבוצה שתרמה וטיפחה את היישוב הייתה חברה יהודית-אמריקנית להתיישבות בארץ ישראל שנקראה "אחוזה א' ניו יורק". חברת אחוזה היא זו שעודדה את גלי העלייה, ההקמה וההתיישבות ב"רענניה"  וכבר אז הרחוב הראשי ביישוב קיבל את השם "אחוזה".

כיום רעננה, "העיר הירוקה בישראל" נחשבת לעיר מפותחת מאד ומתקדמת בישראל, היא חברה ב"פורום ה-15", פורום המרכז ערים עצמאיות שאינן מקבלות מענקים ממשלתיים. מעבר למוסדות חינוך איכותיים, אוכליה מתפתחת ועירייה הזוכה לשבחים זכתה רעננה בתואר "קהילה בטוחה" בידי ארגון הבריאות העולמי והיא העיר הראשונה שזכתה בתואר זה במזרח התיכון כולו.

התחדשות עירונית ברעננה

עיריית רעננה תומכת ומקדמת פרויקטים של התחדשות עירונית בשטחה. העירייה מציעה לתושביה צוות מקצועי לבדיקת התוכניות המוגשות, בקרת חיזוק המבנה, קבלת ייעוץ מתאם תרבות הדיור, הליכי דיון מזורזים בוועדה המקומית ועוד.

ההתחדשות העירונית באה לידי ביטוי בפרויקטים שונים בעיר, בכתבה שפורסמה באתר TheMarker פורסם כי ב43% מהבניינים הישנים ברעננה מיישמים תמ"א 38.

איך מתחילים תמ"א 38 ברעננה ?

הדבר הראשון והחשוב מכולם הוא הסכמת הדיירים לביצוע הפרויקט. כיום נדרש רוב של 2/3 מדיירי הבניין כדי להכריע בהתחלת תהליך זה.  בעקבות מקרים של דיירים סרבנים המתנגדים באופן תקיף לביצוע פרויקט התמ"א בבניין מגוריהם הוכר החוק המאפשר למפקח על המקרקעין לכפות את ביצוע הפרויקט על הדיירים המתנגדים, אך גם כאן ישנן לא מעט בעיות בדרך.  הדבר השני שחשוב לבדוק מבעוד מעוד הוא קבלן הביצוע והצעותיו.  כאשר בניין מועמד לתמ"א 38 החיזורים אחריו ואחרי דיריו הולכים וגדלים. כאן כדאי לתת לתחרותיות בין היזמים את המקום שלה ובסופו של דבר אתם תרוויחו.

אוראקל יזמות נדל"I פועלת לקידום פרויקטים של תמ"א 38, תמ"א 38/2 – פינוי ובינוי ושימור מבנים בערים מתפתחות. עם אוראקל אתם בידיים טובות.

אולי יעניין אותך לקרוא עוד..

צרו איתנו קשר: